Het vluchtelingenvraagstuk

ZETTEN - Op drie avonden: dinsdag 20, 27 februari en 6 maart komt er in De Rank, Hoofdstraat 3 in Zetten een actueel thema ter sprake: het vluchtelingenvraagstuk bekeken vanuit de joods-christelijke bagage. Ethicus Jan te Lindert, verbonden aan diverse zorginstellingen, is de inleider. Aanvang : 20.00 uur. Alle belangstellenden welkom! Toegang vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wie zijn wij als Nederlander, als mens in de hedendaagse samenleving? We worden op de proef gesteld. Nederland stond bekend om haar liefdadigheid, de open deur, de gastvrijheid. Velen ervaren de toestroom van vluchtelingen meer en meer als een bedreiging voor eigen identiteit. De weerbarstige realiteit staat haaks op onze idealen en waarden. Hoe gaan we daar mee om? Hoe kunnen ideaal en realiteit samen gaan? We onderzoeken dit van uit de joods-christelijke bagage waar in duidelijke signalen te herkennen zijn.

Organisatie en informatie: regionale werkgroep V&T in de Midden Betuwe www.gele-boekje.nl of mariateunissenvanmanen@gmail.com; 0488 454066.