Dovol weet weer te scoren

DODEWAARD - Dovol lijkt eindelijk ontwaakt te zijn in deze 2de helft van de competitie. In de thuis wedstrijd tegen Arvevo uit Arnhem wisten de Dovol heren weer het oude vertrouwde spel te op te pakken.

Door Arvevo werd niet direct alle druk uitgevoerd zoals in de uitwedstrijd. Dit gaf Dovol de gelegenheid in het spel te groeien. Er werd rustig gespeeld en er was duidelijk naar elkaar toe. Dit leverde een behoorlijke aanvalsdruk op wat bij Arvevo een rem zette op het spel. Arvevo wist wel door geplaatste ballen te scoren, want daar had Dovol geen duidelijk antwoord op. Door zicht niet gek te laten maken en geconcentreerd te blijven op de eigen taken werd de 1ste set gewonnen: 25-21.

In de 2de set lag het initiatief wat meer bij Arvevo, want zij toonden in deze set duidelijk meer aanvalskracht. Het ging dan meestal niet om hard geslagen ballen, maar om aanvallen waar gekeken werd waar geslagen moest worden. Dit in combinatie met de plaatsballen zorgde ervoor dat Dovol steeds een paar punten achter Arvevo bleef: 20-25.

Dovol wist zich in de 3de set goed te herstellen. De blokkering was hier effectiever en er werden meer plaatsballen van de grond gehaald. De Dovol aanvallers wisten in deze set ook de soms wat lastige set-ups om te zetten in een goede aanval. Dit zorgde voor een goede impuls en Dovol wist dit tot het einde van de set vol te houden: 25-18.

Wat er in de 4de set bij Arvevo aan de hand was, blijft voor Dovol een raadsel. Vanaf de stand 3-3 kwam Dovol aan opslag en met een reeks van 20 opslagen op rij bereikte Dovol een voorsprong van 23-3. Uitermate ontspannend maakte Dovol de set af: 25-5.