Marije, Lynn en Wyke (foto: J. Harteman)
Marije, Lynn en Wyke (foto: J. Harteman) Foto: J. Harteman

ILO turnsters komen goed mee!

LIENDEN - De afgelopen twee weken mochten drie turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. wedstrijden turnen in Amersfoort en Culemborg. Alledrie de turnsters hebben optimaal gepresteerd!

Op zaterdag 27 januari mocht Lynn Verbeek haar tweede regiowedstrijd junior divisie 3 turnen in Amersfoort. Op de wedstrijd liet Lynn zien dat ze al goed kan meekomen in de 3e divisie. Op vloer behaalde zij zelfs de tweede score voor de uitvoering van haar oefening welke erg netjes en sierlijk werd geturnd. Op sprong behaalde ze het vierde cijfer met een ruime half in half uit. Haar balkoefening begon heel netjes en stabiel, helaas ging de handstand doorrol ernaast waardoor ze flink daalde in het eindklassement. Met een mooie score van 39.800 behaalde Lynn de 14e plaats.

Op zaterdag 3 februari vond de tweede voorwedstrijd van de 4e divisie plaats in Culemborg. Wyke van Bijnen en Marije van Verseveld komen uit in de categorie senior en ook zij lieten zien dat ze in deze categorie thuishoren. Beiden turnsters gingen goed van start door een mooie half in half uit over de pegasus te turnen waarmee ze gelijk hoge scores behaalden. De brug blijft een lastig toestel, maar door netjes door te turnen behielden ze hun plaats in het klassement. Bij het derde toestel balk moest Marije helaas een keer een val incasseren, maar Wyke zat in het juiste ritme en turnde een hele nette balk oefening met maar een paar kleine wankelingen. Beide dames sloten de wedstrijd goed af op vloer. Wyke behaalde zelfs de allerhoogste score voor haar uitvoering op dit onderdeel! In een zeer sterk deelnemersveld eindigde Wyke op de 8e en Marije op de 9e plaats.