aangetekende brief van gemeente. (foto: Leo Frings)
aangetekende brief van gemeente. (foto: Leo Frings) Foto: Leo Frings

Ingezonden brief

Mantelzorger? Wees erg voorzichtig.


Zo u uit de media kunt vernemen is het onverstandig om als mantelzorger in te trekken bij degene die je verzorgt en je eigen woning op te zeggen. Als degene die je verzorgt overlijdt heb je geen recht om in de woning te blijven wonen. Al zijn het je eigen ouders. MIsschien beter om dan toch maar woonruimte achter de hand te houden?

Nee, zegt de gemeente Neder-Betuwe, u verblijft niet op uw eigen adres dus sturen we u een aangetekende brief op beide adressen.
Voornemen besluit tot uitschrijven. We sturen u deze brief omdat wij informatie hebben ontvangen dat u niet meer woont Stationsstraat 32g te Kesteren. In de basisregistratie Personen (BPR) staat u wel ingeschreven op dit adres. In deze brief leggen we u uit wat dit voor u betekent.
De rest van de brief houdt in dat men mijn identiteit schrapt. Geen inkomen, geen rijbewijs, geen AOW, geen pensioen, geen geldig identiteitsbewijs met andere woorden voor de wet besta je niet meer. Voor mij voelt het of ze een pistool tegen mijn hoofd zetten.

Er kwamen eerst twee inspecteurs op het adres waar ik mantelzorger ben. Die accepteerden niet dat ik daar logeerde en zelf een eigen onderkomen heb. Een aantal dagen later kreeg ik dus op twee adressen die aangetekende brief.

Besef wel dat wat de gemeente voornemens is erger is dan een levenslange gevangenisstraf. In de gevangenis behoud je je identiteit, heb je een dak boven het hoofd en te eten. De gemeente wil mij mijn identiteit ontnemen.

Leo Frings