Afbeelding

Een kijkje op de 'grote school'

ZETTEN - In het kader van ‘een soepele overgang’ zijn dit schooljaar basisschoolleerlingen van groep 5 - 7 uit Zetten en omgeving te vinden op het Hendrik Pierson College (HPC). Zij volgen één keer per week, drie weken lang, een leuk en leerzaam middagprogramma.

De basisschoolleerlingen mogen via dit project een kijkje gaan nemen op de ‘grote school’. Het doel: een soepele overgang vanuit het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs creëren en te voorzien in de behoefte van basisscholen om creatieve lessen te kunnen geven op vrijdagmiddag, met de faciliteiten die het HPC te bieden heeft. Inmiddels hebben al vijf klassen, totaal zo’n 130 leerlingen, deel genomen.

En wat vinden ze het spannend! ”Toch hebben ze het prima naar hun zin en kijken ze hun ogen uit! Ze mogen namelijk koken, iets van hout maken in het technieklokaal en bij beeldende vorming gaan ze aan het werk met gips en verf. Ze krijgen hierbij les van allerlei hele jonge ‘juffen en meesters’ van het HPC zoals leerlingen vanuit de profielen kunst & cultuur, dienstverlening & producten en techniek,” aldus mw. Joosten, HPC-coördinator van dit project.

Niet alleen voor de basisschoolleerlingen is het een leerzame middag, ook voor de leerlingen van het HPC is het zinvol. De HPC-leerlingen krijgen namelijk de kans om ervaring op te doen bij het begeleiden van kinderen. Een echt win-win-project.