Publiek stemt in carnavalsoptocht Elst

ELST - Elst maakt zich op voor de 52e carnavalsoptocht. Op zondag 11 februari rijdt de stoet weer door Döppertdorp zoals Elst dan heet. De deelnemers hebben er weer veel werk van gemaakt om goed voor de dag te komen. De optocht vertrekt om 13.11 uur bij het gemeentehuis in de Dorpsstraat.

De organisatie is in handen van de Vereniging Elster KarnavalsOptocht (VEKO). Voorafgaand aan de optocht is er een kleine ceremonie voor het gemeentehuis. Daarbij aanwezig zijn Prins Arno van de Paplepel en jeugdprinses Guusje De Batser. Dan wordt onder meer de Döppert gehesen, de pop die het symbool is van het carnaval in Elst.

De deelnemers aan de carnavalsoptocht laten steevast zien hoe creatief ze zijn. Ze zijn vaak al maanden bezig geweest. Aan ludieke vondsten en prachtige woordspelingen is doorgaans geen gebrek. Toeschouwers komen massaal kijken. Dweilorkesten zorgen voor de optimale stemming. De deelnemers komen voor twee prijzen in aanmerking. De jury geeft een oordeel maar ook het publiek kan stemmen. Dat kan via www.veko-elst.nl De prijsuitreiking is rond de klok van vijf uur in Het Wapen van Elst.