(foto: Henk Timmerarends)
(foto: Henk Timmerarends) Foto: Henk Timmerarends

Kunst in Ochten

OCHTEN - Op zaterdag 17 februari 13:30 uur is de officiële opening van een bijzondere kunstexpositie. Gedurende enkele maanden is dan het werk van de Ochtense Janneke Timmerarends-Vingerling in het Dorpshuis van Ochten te zien. Diverse schilderijen in olieverf, acryl, aquarellen, pentekeningen behoren tot het oeuvre. Er is live muziek en bezoekers kunnen wat gebruiken in de gezellige café-bar.

De kunstenares tekende als kind al graag dingen die indruk op haar maakten. Na haar schooltijd gingen er jaren voorbij waarin werk en gezin voor gingen en het tekenen op de achtergrond kwam. Rond haar veertigste kreeg ze weer meer tijd voor creatief werk.

In Zwitserland leerde zij de papierknipkunst kennen en maakte vele knipkunstwerken. Ze volgde vijf jaar schilderles bij beeldend kunstenares Mineke Woolschot in Tiel. In de jaren daarna heeft ze zich verder bekwaamd in tekenvaardigheid, kleurgebruik en portretschilderen. “Mensen en natuur zijn mijn voornaamste inspiratiebronnen”, aldus Janneke. “Eerst verken ik het onderwerp met potlood en daarna werk ik eraan met verschillende andere materialen tot ik het gewenste effect heb bereikt.”

De expositie is tot begin mei te zien in het Dorpshuis aan het Dr. M. Van Drielplein 2 in Ochten. De toegang is gratis. Het Dorpshuis is altijd geopend op dinsdag van 19:00 – 21:00 uur, woensdag van 9:30 – 12:00 uur en om de andere week op vrijdag van 20:00 – 24:00 uur. Daarnaast op wisselende tijdstippen bij verschillende activiteiten. Op woensdag is Janneke vaak zelf aanwezig.