Maand van gebitsverzorging bij huisdieren

ZETTEN – De maand februari is bij dierenartspraktijken traditiegetrouw de Maand van de gebitsverzorging.

Baasjes van honden en katten kunnen tijdens deze maand bij dierenartspraktijk De Lingehoeve terecht voor een gebitscontrole en handige poetstips. Volgens dierenartspraktijk De Lingehoeve is deze extra aandacht hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit bij honden en katten dagelijks gepoetst worden. Baasjes kunnen aan de balie of tijdens spreekuren vragen stellen over producten die helpen het gebit van honden en katten te verzorgen. Tevens krijgen ze 10% korting op gebitsverzorgende producten en behandelingen.

Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij de baasjes vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. Gebitsverzorging is noodzakelijk omdat het voedingspatroon en het fysiek van huisdieren in de loop der jaren zijn veranderd in vergelijking met hun voorouders die in het wild leefden.

Laat deze maand nog het gebit van uw hond of kat controleren! Op www.maandvandegebitsverzorging.nl kunnen honden- en kattenbezitters op postcode zoeken welke dierenartsenpraktijken meedoen en welke acties er worden georganiseerd. Op deze site zult u ook de vestigingen van Lingehoeve Diergeneeskunde vinden met de acties die in februari van toepassing zijn.