Goud voor Eva van Voorst
Goud voor Eva van Voorst Foto:

Dubbel goud voor turnsters DGV

DODEWAARD - Zaterdag 27 januari gingen vijf turnsters van DGV Dodewaard naar Beekbergen voor de derde plaatsingswedstrijd in de derde divisie. Na deze wedstrijd zou duidelijk worden welke turnsters doorgaan naar de districtsfinale regio Oost.

Eva van Voorst en Silke Verwoert (Jeugd 2) kwamen als eerste in actie. Eva turnde een erg stabiele balkoefening. Dit werd door de jury beloond met veruit het hoogste cijfer. Met goede resultaten op de andere toestellen was Eva de beste van deze wedstrijd en was de gouden medaille voor haar. Silke werd derde op sprong, maar een foutje op brug maakte dat ze voor de derde keer op rij op plaats vier eindigde. Dit keer op slechts 0,05 punt van de nummer drie. Beide plaatsten zich voor de finale.

Luna van der Goes (Pupil 2) wist zich weer te verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd. Luna liet een mooie brugoefening zien, hier werd ze derde. In het eindklassement behaalde ze een vierde plaats. Dit mooie resultaat leverde ook haar een plekje in de finale op. Ilse Pouwels (Pupil 1) turnde weer een prachtige wedstrijd. Deze keer werd ze eerste op zowel brug als balk. Met een tweede plaats op sprong wist zij haar wedstrijd met ruim twee punten verschil te winnen. Ook Ilse won het goud! Met 2x zilver en 1x goud is ook zij ruim geplaatst voor de districtsfinale.

Daarna turnde Kim van Merkenstein (Jeugd 1) haar wedstrijd. Zij liet twee mooie sprongen zien, hiermee werd ze tweede op dit onderdeel. Helaas had zij met twee vallen pech op de balk. Hierdoor zat een hoge notering er niet in. Kim werd 16e, dit was helaas niet genoeg om zich te plaatsen waardoor DGV op 10 februari met vier turnsters naar Doetinchem afreist. Een mooi resultaat!