"Ssst...de tijger slaapt" bezorgt plezier (foto: Elly Vergunst-van Schaik) Foto: Elly Vergunst-van Schaik

'Ssst… de tijger slaap' bezorgt jong en oud een belevenis

RANDWIJK - Maandag 29 januari trokken de kinderen van groep 1 en 2 van de School met de Bijbel uit Randwijk, allen voorzien van een kleurige emmer, naar verpleeghuis Liefkenshoek in Heteren.

Daar wachtte hen een hartelijk welkom! Verdeeld over zes groepen werden ze naar de verschillende huiskamers gebracht. Daar werden de emmers op z’n kop gezet en gebruikt als handige krukjes. De bewoners zaten er al klaar voor. Op school was vooraf het prentenboek 'Ssst … de tijger slaapt' voorgelezen. In de huiskamers speelden de kleuters het verhaal na. De een was de slapende tijger en de anderen kikker, vos, muis, schildpad en ooievaar. Deze stapten om de beurt voorzien van een ballon voorzichtig over de tijger heen. Dat was spannend, want de tijger mocht er niks van merken. Dat ging goed tot als laatste ooievaar aan de beurt was. Die prikte per ongeluk in een ballon en daar schrok de tijger wakker. En toen?

Toen was er voor iedereen cake, ter gelegenheid van de verjaardag van tijger. Iedereen feestte mee en smulde van een heerlijk plakje cake! Tot slot kregen de kinderen een stuk ‘muzikaal’ fruit en zongen ze samen met de bewoners vrolijk en genoeglijk nog enkele liedjes. De bewoners van Liefkenshoek en de kleuters met hun hulpvaardige ouders kunnen terugzien op een aangename en mooi verzorgde voorleesactiviteit in het kader van de nationale voorleesweek.