Op de 2e plaats: Daphne Beijer. (Foto: GV Elistha)
Op de 2e plaats: Daphne Beijer. (Foto: GV Elistha)

Zilver en zes finaleplaatsen

voor turnsters GV Elistha

ELST - Afgelopen zaterdag vond de derde en laatste plaatsingswedstrijd van de derde divisie plaats.

Jolijn Frentz en Rosali van Kesteren turnden een aardig stabiele wedstrijd. Met helaas enkele vallen op balk is Rosalie 16e geworden. Jolijn werd 4e dankzij haar eerste score op brug en een derde score op vloer. Hiermee is Jolijn de eerste die zich heeft geplaatst voor de districtsfinale. In de volgende wedstrijd turnde Anna Volodina een ijzersterke routine waarbij zij op vloer de hoogste score van 12,050 behaalde.

Ook Anna heeft zich hiermee geplaatst voor de districtsfinale. In de laatste wedstrijd van de dag waren de meeste turnsters van Elistha aan zet. Lonneke Pongers, Elise van Veenendaal, Aisha Vis en Anna Medendorp hebben mooie prestaties neergezet en zijn achtereenvolgens 8e, 9e, 10e en 11e geworden. Anna is tweede reserve voor de districtsfinale. De andere meiden hebben zich alle drie wel weten te plaatsen voor de finale.

Bij de senioren heeft Daphne Beijer boven verwachting gepresteerd en heeft dankzij haar stabiele wedstrijd de zilveren medaille in ontvangst mogen nemen. Stefanie Schrooten scoorde vlak achter Daphne maar door een fout op brug daalde ze flink in het klassement. Hiermee is Stefanie eerste reserve voor de districtsfinale. Alysha van Rekum en Megan Weijman eindigden in het midden van het klassement en Lucca Roest heeft wat tegenslagen moeten incasseren tijdens de wedstrijd. Zij hebben zich dan ook niet weten te plaatsen voor de finale. De turnsters gaan zich nu klaarstomen voor de districtsfinale op 10 februari.