Afbeelding
Foto:

Jubilerende Toorenuulen knallen

DRIEL – De jubilerende Drielse carnavalsvereniging De Toorenuulen vierde in november vorig jaar al het 55-jarig bestaan. Maar tijdens de pronkzitting van afgelopen weekeinde werd het feestje nog een keer dunnetjes overgedaan in zalencentrum De Oldenburg.

Tekst en foto: Hein Arns

De Sosabowskizaal van het Drielse zalencentrum puilde bijna uit en dat kwam de uitgelaten sfeer uiteraard nog meer ten goede. De ijzersterke opening door Gaby Schuiling als de jongste (uitvaart)ondernemer van Driel, zorgde ervoor dat de zitting meteen in de overdrive ging. Het debuut van Kevin Janssen als Knilles in de buutton was niet alleen verdienstelijk, maar ook briljant. Janssen keek op dolkomische wijze terug op zijn pogingen om vader te worden, waarbij hij niets en niemand, inclusief zichzelf, spaarde.

Dat de zitting met liefst vijf buuts, want ook de act van de Vrollie moet eigenlijk als een buut gezien worden, een hoog buutreednersgehalte kende, vond niemand storend. Hans van Beek als Hannes uut Elst en Arnold Peters als de Pottenkieker bevestigden dat met hun spitsvondige buuts. Peters haalde zelfs de verkeerd geplaatste rechte parkeervakken in de Elster Dorpsstraat erbij om aan de aanwezige wethouder Jan van Baal duidelijk te maken dat de Drielse Dorpstraat niet te smal is voor landbouwverkeer, maar dat de trekkers te breed zijn voor de Drielse Dorpsstraat. Michel en Mirjam staken de danskunsten van John Travolta en Olivia Newton John behoorlijk naar de kroon met hun vertolking van Grease. Ex-prins Frans Essers sloot als Chiel Montagne samen met echtgenote Magda (als Corry Konings), Marjolein Teunissen (als Carry Tefsen) en Judith Scheers (als Ria Valk) de zitting op volle toeren af met een playback-act.

De echte actie in de zitting van De Toorenuulen kwam, traditioneel, van de Vriendengroep die dit jaar Frank Boeyen als menselijke kanonskogel door De Oldenburg schoot. Daarnaast bevatte het hilarische nummer magie en muziek, ofwel alles waar de vriendengroep de afgelopen jaren furore mee maakte in Driel.