Goud voor Glenn Badloe en brons voor Anthony Peters
Goud voor Glenn Badloe en brons voor Anthony Peters Foto:

Goud, en brons voor Elistha heren turnen

ELST - Tijdens de eerste plaatsingswedstijd in Aalten kwamen negen jongens van Elistha in actie.

In de eerste wedstrijd van de dag waren Glenn Badloe, Anthony Peters en Rens Peters als eersten namens Elistha aan de beurt. Dankzij uitstekende oefeningen op alle toestellen, behaalde Glenn het hoogste punten totaal van de 34 deelnemers. Op vloer, voltige, ringen, sprong en brug behaalde hij de hoogste score, en op rek de tweede. Met een punten totaal van 107.550 liet hij de rest ver achter zich en nam hij zeer verdiend het goud mee naar huis.

Anthony haalde met 98.300 punten de bronzen medaille. Rens die ook een uitstekende wedstrijd turnde maakte helaas een paar kleine foutjes en belande hierdoor op de achtste plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Jop Eikholt, Boet van Heertum, en Niels Eijzenga. Allen lieten prima oefeningen aan de jury zien. Voor Boet was dit de eerste wedstrijd bij Elistha. Hij werd heel netjes 17e van 28 deelnemers. Jop werd 6e en Niels derde.

Voor Luc Verhart en Tias van Rijsewijk, beiden in het derde deel van dag aan de beurt, verliep de wedstrijd minder succesvol. Beiden hadden blijkbaar hun dag niet, want het turnen verliep niet zoals we van ze gewend zijn. Desondanks wist Tias een nette 10e plaats te behalen en Luc de 14e plaats.

Tenslotte was Justin Klein aan beurt in de vierde en laatste wedstrijd van de dag. Justin turnde een nette wedstrijd, maar helaas was de concurrentie iets te sterk. De top 3 kwam uit de derde divisie. Desondanks kan Justin tevreden zijn met een vijfde plaats.