Xanthos H1 begint 2018 fantastisch

ZETTEN - Nadat de volleyballers uit Zetten 1 week geleden al verrassend nummer 2 Vocasa versloegen met 4-0, wachtte op 20 januari de krachtmeting bij nr. 3 Voorwaarts Twello. De eerdere wedstrijd in Zetten werd kansloos verloren, maar met het leeglopen van de blessurebank was er hoop op een stunt.

Het team uit Twello, waarbij hun belangrijkste aanvaller ontbrak, had het meteen moeilijk met de servicedruk van Xanthos. De pass kwam maar moeizaam bij de spelverdeler, waardoor de vorige keer indrukwekkende slagkracht maar weinig tot uiting kwam. Xanthos wist wel raad hiermee, en sloeg toe via snoeiharde midden- en 3-meter aanvallen van Nico Baars. Set 1 eindigde in 25-21.

De tweede set kwam Xanthos meteen op voorsprong. Koen Scholtes, dit keer libero vanwege afwezigheid Frank de Wit, had de verdediging prima op orde. Spelverdeler Pascal van Meerten, die normaal nog weleens wat sprintjes moet trekken om de bal te halen, kon nu vrij eenvoudig de aanvallers in stelling brengen. Xanthos haalde solide punt na punt binnen en kon zich met 25-19 opmaken voor set 3.

Voorwaarts startte deze set met andere spelverdeler, waar Xanthos even aan moest wennen. Servicedruk van nieuweling Maarten Schuurman bracht Xanthos snel terug. Door enkele slimme ballen van Edwin van de Haar kwam het op voorsprong en gaf dit niet meer weg; 25-18.

De vierde set leek Voorwaarts er niet meer in te geloven. Twee service-series van Maarten Schuurman en uitblinker Mark den Hartog legden de basis voor de forse eindstand 25-12.

Xanthos is hierdoor terug in middenmoot. Zaterdag 10 februari wordt om 16u00 directe concurrent Bovo Aalten ontvangen in De Wanmolen.