Afbeelding
Foto:

Flm Retour en Bourgogne bij Theater De KiK

ELST - Op donderdag 25 januari om 20:00 uur is de film Retour en Bourgogne te zien bij Theater De KiK in Elst. Kaarten inclusief drankje kosten 8 euro (voor Gelrepashouders 4,-), en zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.d van hun familie.

Retour en Bourgogne is een Frans drama waarin twee broers en een zus zich na de dood van hun vader moeten ontfermen over de wijngaard Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar de wijngaard van zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. Moeten ze de familietraditie in stand houden of kiezen ze voor hun eigen ideeën over wat ze met hun leven willen doen.

Retour en Bourgogne werd geschreven en geregisseerd door de Franse filmmaker Cédric Klapisch. Hij laat met zijn film zien dat de ambachtelijke wijnbouw een ware kunst is – een kunst die door Jean, Jérémie en Juliette begrepen wordt. Eerder maakte Klapisch veel andere, prijswinnende films. Zo won zijn film Le péril jeune (1994) de publieksprijs op het Paris Film Festival, en viel Chacun cherche son chat (1996) in de prijzen op het Berlin International Film Festival.