(Foto: Annemieke van Toor)
(Foto: Annemieke van Toor) Foto:

Zeer geslaagde ouverture jubileumjaar

van het Elster Mannenkoor

ELST - Op 14 januari opende het Elster mannenkoor zijn jubileumjaar met een meer dan geslaagd concert. Het concert bevatte meerdere elementen van het nieuwjaarsconcert vanuit Wenen.

De opening met als muzikale amuse 'Die Schönen Blaue Donau' stond meteen als een muzikaal huis en prikte de muzikale zintuigen. Het smaakte onmiddellijk naar meer en het aanwezige publiek zou die middag nog op veel muzikaal lekkers worden getrakteerd. Daarvoor stonden zowel de instrumentale als vocale solisten garant. Samen stuwden zij elkaar tot grote hoogte op. Dat er daarbij soms wel eens een muzikaal steekje viel was niet of nauwelijks te merken.

Dat gold voor meerdere muziekstukken maar zeker bij 'Die Launische Forelle' waarin meerder componisten te herkennen waren. Ook de Folksongs, voor deze gelegenheid speciaal gearrangeerd door de accordeonist en sopraan, kon op veel waardering rekenen. De relatief jonge solisten voor het mannenkoor gaven kleur aan het concert. Het geheel kwam fris over en wederom kon men constateren dat het koor blijft groeien.

Niet onvermeld mag blijven dat er zelfs in de pauze een leuke verrassing was. Speciaal voor deze gelegenheid waren er koekje s gebakken in de vorm van een muzieksleutel of muzieknoten. Een traktatie van een bewonderaar waarvoor hartelijk dank. Na afloop lieten de toehoorders met een langdurig en staande ovatie van hun waardering spreken. Het koor beloonde dit met de traditionele toegift, de bekende Radetzkymars waarbij men zich ook niet onbetuigd liet. Het koor kan hiermee terugzien op een mooie muzikale middag, die onder de immer bezielende leiding stond van hun vaste dirigent Monique Verhoeven.

Het koor gaat zich, mede gemotiveerd door het mooie resultaat nu voorbereiden voor nog meer feestelijke optredens en concerten in 2018. Zij laten zeker nog vaak van zich horen. Mannen kunnen zich nu nog aansluiten om hieraan deel te nemen. Wij repeteren op maandagvond van 19.45 tot 22.00 uur in Onder de Toren in Elst. Zie verder www.elstermannnenkoor.nl.