Afbeelding
Foto:

Alles is anders bij Blauwe Striekske

VALBURG – Het was afgelopen weekeinde aanpoten voor de Valburgse carnavalsvereniging 't Blauwe Striekske. Kort voor pronkzitting viel het besluit om te verkassen van de traditionele stek in het hart van Valburg, naar Watergoed even buiten Valburg. Niettemin werd de sfeervolle kapschuur van Watergoed in drie dagen omgebouwd tot een feestburcht van jewelste.

Tekst en foto: Hein Arns

Voor de artiesten en de Strieken was het natuurlijk even wennen aan de nieuwe locatie, maar president Bas den Ambtman, bezig aan zijn elfde en laatste seizoen als president, praatte de kleine onvolkomenheden makkelijk aan elkaar. Zo meldde Den Ambtman ook dat Valburg op zaterdag 10 februari voor het eerst een optocht krijgt met carnaval. En dat wordt meteen een verlichte optocht.

Was het dan echt allemaal nieuw? Nee hoor, een aantal vaste waarden was uiteraard gebleven. De Minigarde opende de pronkzitting. Samen met de andere dansgardes, de Nachtbrakertje en twee keer de Schoorsteenvegertjes, wisten zij de stemming behoorlijk op te krikken. Prins Robbert de Kleivruuter werd door zijn aanstaande buurtgenoten van het Rooie Durp welkom geheten met een lied, het Zwarte Schoap als schoonmaakpolitie nam de Valburgse actualiteiten door en vier raadsleden namen het MFC Valburg, dat al jaren klaar had moeten zijn, onder de loep. Ria en Sandra oogstten lof omdat zij met een act waarin niets gezegd werd, toch de zaal wisten te boeien. Na de pauze kwam de zitting van de Strieken pas goed op stoom met een geweldige meedeiner door de Scouting uit Valburg en een buut van Ed Kapoentje, het alter ego van Edwin Roelofs. Een gesplitst optreden van Duo Rio, die zowel wintersport als zomervakantie vierden, en een onnavolgbare goochelact van de Raad van 5 als Hans Klok met zijn assistentes, vormden de sfeer verhogende opmaat voor ex-prins Gert Hooijer die als Gertje den Droeve de zitting afsloot door de Valburgse actualiteit pas echt op de hak te nemen. De eerste zitting van De Blauwe Strieken in het nieuwe domein Watergoed smaakt naar meer maar dat duurt nog een jaar.