foto staan vlnr: Henk van Leeuwen, Andre van de Pol, Hans van Klaarbergen, Monique Kroes, Hennie Stevens en Stoffel Vermeer.
foto staan vlnr: Henk van Leeuwen, Andre van de Pol, Hans van Klaarbergen, Monique Kroes, Hennie Stevens en Stoffel Vermeer. Foto:

IJsbaan Kesteren een succes (1)

KESTEREN - Maanden aan voorbereiding, om een droom werkelijkheid te laten worden. André van de Pol had die droom en die is dan ook met groot succes uitgekomen. Maar om dit tot een succes te laten komen moest er wel enig werk verzet worden.

Allereerst de middenstand vereniging uit Kesteren (de pitpartners) moesten overtuigd worden dat een ijsbaan in Kesteren een uniek succes zou worden. Uiteindelijk met vijf personen een werkgroep gevormd; André van de Pol, Hans van Klaarbergen, Monique Kroes, Stoffel Vermeer en Henk van Leeuwen. Maandenlang werd één keer per week vergaderd en werden steeds meer spijkers met koppen geslagen. Geweldig om te zien hoe iedereen elkaar kent ook buiten de werkgroep zodat menigeen ter plekke gebeld werd om zijn- of haar beste beentje voor te zetten om die heuse ijsbaan uiteindelijk te realiseren.

En dan tijdens de Moonlight Shopping op vrijdagavond 15 december werd de ijsbaan officieel geopend door de burgemeester Jan Kottelenberg. Met drie echtparen die een show weggaven hoe je over de ijsbaan kan zwieren. Terwijl de toeschouwers langs de kant en al bij de schaatsuitgifte stonden, om zelf de schaatsen onder te binden, maar nauwelijks konden wachten om zelf het ijs op te mogen, was daar uiteindelijk het startsein. Fantastisch om te zien hoe het leefde onder de mensen, een heuse ijsbaan middenin het centrum van Kesteren.

Het eerste weekend werd dan ook zeer druk bezocht het was zo nu en dan dringen om je juiste maat schaatsen te bemachtigen terwijl we zeker zo'n 200 paar schaatsen konden uitdelen. Een ieder is zeker aan bod gekomen om zodoende de eerste meters op het gladde ijs te maken. Met een heerlijk sfeervolle muziek op de achtergrond maakte de ambiance compleet.