(foto: Olympia)
(foto: Olympia) Foto: olympia

Clinic zitvolleybal in Ochten

OCHTEN - Nu Olympia Ochten dit jaar 75 jaar bestaat, wil de vereniging zich weer eens voorstellen.

"Wij zijn het zitvolleybalteam van Olympia, ook wel paravolleybal genoemd. Het zitvolleybal is vergelijkbaar met staand volleybal, alleen doen wij dit zittend op de grond. Dit doen wij omdat je ook met (been)blessures kunt blijven volleyballen en omdat het spel er een stuk sneller van wordt. Er wordt dus een beroep gedaan op je reactievermogen.

Wij spelen in de competitie van Nevobo, eerste divisie. Deze competitie bestaat uit een maandelijkse toernooidag ergens in het land, waarbij zo’n 5 wedstrijden worden gespeeld. De andere teams komen uit het hele land en organiseren beurtelings een toernooi. Omdat wij onvoldoende leden hebben om zelf een team samen te stellen, werken wij samen met het zitvolleybalteam uit Oss, Gesposs. Samen met hen vormen wij een team dat deel neemt aan de eerste divisie.

Wij trainen wekelijks op donderdagavond, afwisselend twee maal in Ochten en dan weer twee maal in Oss. De training in Ochten zijn van 20.00 tot 22.00 uur. We zijn erg blij, dat Jouke de Haan twee gasttrainingen voor ons gaat verzorgen. Hij komt op 18 januari en op 15 februari naar Ochten. Jouke de Haan is voormalig trainer van het Paralympisch Nederlands Volleybalteam. Iedereen die het leuk vindt, mag tijdens de training komen kijken.

Ook zijn we zeer vereerd, dat het Paralympisch Nederlands Damesteam voor een trainingsweekend naar Ochten komt. De dames komen onder leiding van bondscoach Pim Scherpenzeel van 12 tot en met 15 april. Houd hiervoor de promotie goed in de gaten, want het is fantastisch om zo’n training live te bekijken!"