Geslaagde veiligheidscontrole

bedrijfsverzamelgebouw Elst

ELST - In een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein De Aam in Elst hebben gemeente Overbetuwe, politie en Omgevingsdienst Regio Arnhem dinsdag 16 januari een uitgebreide veiligheidscontrole uitgevoerd. Doel van deze controle was om inzicht te krijgen in de bedrijfsactiviteiten in het pand.

De controle is goed verlopen. De ondernemers die een ruimte huren in het pand, hebben allen medewerking verleend aan de controle. In twee leegstaande units zijn restanten van een oude hennepkwekerij aangetroffen. Onderzocht wordt wie de huurders van deze units waren. Bij enkele bedrijven bleek een aantal zaken niet op orde vanuit milieuwetgeving. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het ontbreken van de juiste afzuiginstallatie, en om activiteiten die ten onrechte niet gemeld waren. Deze zaken worden in de reguliere handhavingstrajecten opgepakt.

Aanleiding voor de controle waren verschillende signalen vanuit de omgeving die mogelijk duidden op illegale activiteiten. Welke activiteiten in het bedrijfspand worden uitgevoerd, was onvoldoende bekend. Daarom wilde de gemeente Overbetuwe deze signalen toetsen door een niet-aangekondigde controle uit te voeren. De gemeente Overbetuwe probeert samen met haar partners de veiligheid waar nodig te verbeteren en criminaliteit aan te pakken. Wanneer inwoners of ondernemers vermoeden dat ergens illegale activiteiten plaatsvinden, kunnen ze altijd contact opnemen met politie of gemeente. Dit kan ook anoniem, via www.meldmisdaadanoniem.nl.