Genomineerd voor de Döppert

ELST - De drie genomineerden voor de Döppert zijn bekend. Het zijn Henk Hendriks, Brian Vliem en Jolanda ten Westenend. Zij hebben Elst op de kaart gezet. Dat is het belangrijkste criterium om voor deze prijs in aanmerking te komen.

De prijs is ingesteld door de Vereniging Elster KarnavalsOptocht (VEKO). Het publiek kiest de winnaar. De uitslag wordt op zaterdag 3 februari bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in Het Wapen van Elst. Het feest begint om 20.00 uur. De prijs wordt uitgereikt door Prins Arno van de Paplepel.

Henk Hendriks heeft vorig jaar een onderscheiding gekregen van Zülpich omdat hij zich al jarenlang inzet voor de jumelage tussen deze Duitse plaats en Elst. Hij weet verenigingen te mobiliseren en te enthousiasmeren voor contacten met Duitse zusterverenigingen.

Brian Vliem heeft tijdens de Engelse les op Lyceum Elst de karaokeversie van Halleluja gezonden. Leerlingen en docenten reageerden enthousiast. Ze hadden kippenvel en een brok in de keel. Het filmpje werd op de Facebookpagina van Lyceum Elst gezet en is volgens een ingewijde al een miljoen keer bekeken.

Jolanda ten Westenend heeft vorig jaar van PostNL de klantfocusaward gekregen. Ze werd gehuldigd omdat ze tijdens een postronde een vrouw om hulp hoorde roepen. Ze belde meteen 112 en bleef met de vrouw praten totdat een ziekenwagen was gearriveerd. Het publiek kiest de winnaar. Stemmen kan via www.veko-elst.nl.