Ronald Grotenbreg (foto: eigen archief)
Ronald Grotenbreg (foto: eigen archief) Foto:

Opvallende trainerswisselingen; leeuwendeel blijft echter plakken

Braam naar RKHVV en Grotenbreg naar Bemmel

De trainerscarrousel in het regionale amateurvoetbal draait lekker. Er zijn enkele opvallende wisselingen. Zo krijgen hoofdklasser RKHVV en eersteklasser Bemmel nieuwe, maar bekende oefenmeesters, respectievelijk Bram Braam en Ronald Grotenbreg. Toch blijven bij tenminste elf (en mogelijk meer) van de 18 clubs de trainers aan.

Tekst: Hans Schmeinck

In de hoofdklasse staat RKHVV nu voorlaatste. Voor Frans Koenen is het zijn laatste seizoen bij 'de blauwen' uit Huissen. Hij gaat na acht jaar (!) naar SV Venray. Koenen wordt opgevolgd door Bram Braam. Een oude bekende, want de ex-prof van onder meer Ajax, MVV, Willem II en Vitesse voetbalde een jaar bij RKHVV (1984-1985) en trainde er een jaar (2004-2005). Zijn assistent wordt oud-speler Julian Vlietstra.

De andere hoofdklasser, De Bataven, draait tot op heden een goed seizoen onder trainer Rob Bouman. Zijn contract is verlengd tot medio 2019. Hij heeft er al ruim twee jaar opzitten bij de Gendtse club.

Eerste klasse: bij Bemmel vertrekt Stefan Muller na dit seizoen (naar Woezik), zijn derde bij de roodzwarten. Ronald Grotenbreg lost hem af. De voormalig trainer van Jonge Kracht en De Bataven komt over van GVA, waar hij interim is. Bemmel is momenteel middenmoter in 1E.

Tweede klasse: Spero en Gerrit-Jan Barten kennen tot nu toe een gelukkig huwelijk. En dat wordt met nóg een seizoen verlengd, nadat hij in voorgaande jaren de Elster vereniging naar de tweede klasse loodste. In 2I staat Spero tweede.

Derde klasse: Barten's assistent Peter Jacobs vertrekt naar Driel. De club waar hij van 2001 tot in 2005 ook al werkzaam was. Jacobs vervangt Ed Hagen, die nog geen nieuwe club heeft. Driel draait bovenin mee in 3D. Net als HAVO dat, mede vanwege de goede prestaties, het contract met Bert Willemsen met een seizoen, zijn tweede dan, verlengde.

Naarstig op zoek

Vierde klasse: in 4F spelen zes Betuwse clubs, bij drie ervan werd de overeenkomst met de huidige oefenmeester verlengd. Jonge Kracht uit Huissen gaat een jaar door met Johan Scholten. Het Elster Elistha doet dat met Gert van Haaren en OSC uit Oosterhout kiest zelfs voor twee jaar extra met Manfred van den Broek.

Bij Angeren vinden nog gesprekken plaats met Edwin Geldof als ook tussen DVOL uit Lent en Michael Brussen. Het Doornenburgse GVA had interim-trainer Ronald Grotenbreg gevraagd om door te gaan, maar hij gaat dus naar Bemmel waardoor de Kasteelclub naarstig op zoek moet gaan naar een vervanger.

Vijfde klasse: Ton Gerrist plakt er nog een jaar aan vast bij SDOO in Heteren, evenals Michel van Leijen bij SVHA.                                        

[kader]

Zaterdagclubs: van 'Ferguson' tot Menting

De Betuwse zaterdagclubs zijn verzameld in de vierde klasse A. Excelsior Zetten is koploper en trainer Marcel Nijenhuis heeft er een contract voor 'het leven'. Hij is de regionale variant van Sir Alex Ferguson. Bij buurman/aartsrivaal EMM Randwijk gaat het duo Robert van der Holst en Sjaak Menting een jaar door. Dat geldt ook voor Henk Stuivenberg bij Dodewaard én Heino Zegveld bij Valburg.