(foto: hans de zwart)
(foto: hans de zwart) Foto: hans de zwart

Repair Café druk bezocht

OCHTEN - In het afgelopen jaar hebben vele mensen al hun weg gevonden naar het Repair Café Neder-Betuwe met een locatie in Opheusden en in Ochten.

Op woensdag 17 januari kan men ’s middags van 14:00 tot 16:00 uur weer terecht in het Dorpshuis in Ochten voor de gratis reparatie van elektrische apparaten of gebruiksvoorwerpen. Ook voor kleine reparaties aan kleding staan vrijwilligers klaar.

Het Repair Café wil een ontmoetingsplek zijn voor mensen waar men onder het genot van een kopje koffie technische hulp of advies kan krijgen. “Het is belangrijk om duurzaam met gebruiksartikelen om te gaan. Te vaak worden apparaten tegenwoordig weggegooid, terwijl een klein defect soms simpel kan worden verholpen”, aldus Harrie de Hoop. Hij is één van de vrijwilligers die enkele uren per maand klaar staat om technische probleempjes te verhelpen. “Onze groep is enthousiast en we proberen met mensen technisch te ondersteunen. En het is ook nog eens goed voor het milieu.”

Inmiddels hebben allerlei koffiemachines, stofzuigers, lampen, gereedschappen een tweede leven gekregen. Soms kan een apparaat niet meer worden hersteld maar dan wordt in ieder geval de oorzaak van het defect bekend.

Bij het Repair Café is nog ruimte voor vrijwilligers. Naast mensen die technisch handig of vaardig zijn in het herstellen van kleding zijn ook gastvrouwen of algemene medewerkers van harte welkom. Het kost een paar uur per maand maar het is reuzegezellig. Voor meer informatie kan men mailen naar repaircafenebe@gmail.com of kijk op Facebook.com/repaircafenebe.