Loukili in actie (Foto: Joop Kappert)
Loukili in actie (Foto: Joop Kappert) Foto:

'Appie' Loukili per direct terug bij FC Lienden

LIENDEN - Abderrahim Loukili is weer aangesloten bij de tweede-divisieselectie van FC Lienden. De 25-jarige voetballer keert hierdoor voor de derde keer terug bij de tweede divisieclub. In onderling overleg hebben asv De Dijk en Loukili de voor één seizoen aangegane samenwerking voortijdig beëindigd, waardoor een snelle terugkeer van Loukili op het oude nest mogelijk werd. De overschrijvingsprocedure wordt onmiddellijk nadat alle papier in orde gemaakt zijn, in gang gezet.

Loukili verliet FC Lienden eind vorig seizoen om de overstap te maken naar het ambitieuze asv De Dijk. De smaakmaker van de tweede divisie van vorig seizoen met onder andere zestien doelpunten kon moeilijk aarden in het Amsterdamse en had al even geleden aangegeven bij de club het plezier kwijt te zijn en graag te willen terugkeren naar een voor hem vertrouwde omgeving. Dat dit Lienden kon zijn, waar de aanvaller in het seizoen 2014/2015 ook al speelde, werd al snel duidelijk.

Hoewel meerdere clubs intussen naar de verdiensten van de aanvaller hengelden, lag een terugkeer bij FC Lienden voor de hand. Bij FC Lienden heeft het 'troetelkind' van trainer Hans Kraay jr. een contract voor anderhalf jaar getekend. Met de komst van Loukili heeft FC Lienden in aanvallend opzicht en wat scorend vermogen betreft meer mogelijkheden. De laatste vier wedstrijden kwam de ploeg in aanvallend opzicht tekort, terwijl er bovendien nog de nodige blessures en twijfelgevallen zijn. Eerder deze winter legde FC Lienden-verdediger Jordy Balk al vast voor anderhalf jaar die inmiddels speelgerechtigd is.