Afbeelding
Foto:

Dierengeluiden

Nieuw maatje voor Eelke

HETEREN - Hoera, wij hebben weer een paard in de stal naast Eelke. Het is geen Fries maar een Tinker. Een Tinker is wat kleiner dan een Fries en is niet zwart maar gevlekt.

Tony die nu bij ons op stal staat is beige met een zwaard wit hoofd en bruine benen. Tinkers zijn in Ierland en Engeland gefokt door zigeuners die een krachtig klein paard wilden om hun wagens te trekken. Omdat deze mensen in de wagens leefden hadden ze vaak geen bok om meer leefruimte te hebben. Het paard moest dus niet alleen klein en krachtig zijn maar ook makkelijk in de omgang omdat men mende vanaf een stoel in de deuropening.

Hoe is dat zo gekomen met dat nieuwe maatje voor Elke? Nou wij zochten een maatje voor Eleke en Ria zocht onderkomen voor haar Tony. Dus zijn we gaan proberen of de paarden elkaar aardig genoeg vonden om naast elkaar op stal te staan en samen de wei in te gaan. Vorige week heeft Ria haar Tony bij ons gebracht en hij werd direct door Eelke geaccepteerd. Fijn dat wij een maatje voor Elke hebben want paarden kunnen er slecht tegen om alleen te zijn.

Als je Tony wilt komen bekijken, dan mag dat natuurlijk elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur. Je kunt dan terecht op de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Voor meer informatie over de kinderboerderij of over kinderfeestjes kun je terecht op www.gezinsboerderij.nl. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten op de kinderboerderij like dan www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Je kunt ook bellen met 026 4720707.