Tweeling Crooijmans met NK medailles (foto: richard)
Tweeling Crooijmans met NK medailles (foto: richard) Foto: richard

Vincent en Sander Crooijmans presteren goed bij NK zwemmen

ZETTEN - Tijdens het NK zwemmen voor jeugd tot 18 jaar, in Eindhoven, hebben Vincent en Sander Crooijmans acht medailles gewonnen: 2 goud, 5 zilver en 1 brons.

Op de 1500m vrije slag verloor Vincent in een uitermate spannende strijd nipt het gevecht om het goud en werd, op minder dan 1 seconde, tweede. Sander veroverde het brons op deze afstand. Op de 4x 200m vrije slag estafette wonnen ze met overmacht van alle concurrenten en werden Nederlands kampioen.

Bij de Open Nederlandse kampioenschappen voor senioren kwamen Vincent en Sander, op de 1500m vrije slag en de 800m vrije slag, uit in de A finales (snelste 8 zwemmers). Een mooie prestatie voor de net 16 geworden tweeling. Ferry Weertman won de 1500m en bij de 800m won Marcel Schouten. Vincent en Sander eindigden op een verdienstelijke vijfde en zesde plaats. De 1500m was de beste NK finale ooit met de acht snelste zwemmers ruim binnen 16 minuten.

In het Nederlands eindklassement van het KNZB lange afstand circuit (2016-1017 junioren) is Sander tweede geworden en is Vincent op een derde plaats geƫindigd. Met al deze prestaties hebben Vincent en Sander het jaar 2017 goed afgesloten.