Vergeten groenten

en eetbare wilde planten

HETEREN - Vergeten groenten en eetbare wilde planten. Dat is het onderwerp van de eerste ledenavond in 2018 van Vrouwen van Nu, afdeling Heteren.

Ella Halma komt hierover vertellen. Ze heeft een passie voor wilde planten en vooral hun eetbaarheid en positieve werking op het lichaam. Vergeten groenten zijn die groenten, die ooit als volksvoedsel in Nederland bekend waren en verdrongen zijn door groenten die makkelijk te telen of te bereiden waren .We zien deze “vergeten” groenten steeds meer terugkeren in de schappen van de supermarkt. Ella vertelt over herkomst, gebruik en voedingswaarde van deze groenten. De voorloper van onze groenten zijn de wilde planten. Veel wilde planten zijn eetbaar en hebben ook nog eens een speciale toegevoegde geneeskrachtige waarde .Volgens Ella groeien ze voor onze voeten. Dit gaat dus een heel gezond verhaal worden dat niemand mag missen!

Wordt uw enthousiasme aangewakkerd, dan bent u op maandag 15 januari welkom. De avond wordt gehouden in De Vluchtheuvel, Kastanjelaan 20 in Heteren. Aanvang: 20.00 uur. Meer over Vrouwen van Nu staat op www.vrouwenvannu.nl/heteren.