de overhandiging van het Toonbeeld door burgemeester Van Asseldonk aan Riekie Brugmans (links op de foto). Foto Suzan.
de overhandiging van het Toonbeeld door burgemeester Van Asseldonk aan Riekie Brugmans (links op de foto). Foto Suzan. Foto:

Overbetuwse vrijwilliger van het jaar: Riekie Brugmans

OVERBETUWE - Op 2 januari is mevrouw Riekie Brugmans uit Elst uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2017. De bekendmaking door burgemeester Toon van Asseldonk vond plaats tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Overbetuwe.

Riekie Brugmans is al meer dan twaalf jaar vrijwilliger bij het Knooppunt Mantelzorg. Zij zet zich met hart en ziel in voor de mantelzorgers in de gemeente Overbetuwe. Zij beantwoordt de telefoon, verzorgt onder andere uitnodigingen en maakt daarvoor vele uren. Iedereen die zich bij het Knooppunt Mantelzorg meldt, kan bij haar terecht. Riekie Brugmans is een zeer gewaardeerde vrijwilliger.

Met de jaarlijkse toekenning van de vrijwilligersprijs 'Het Toonbeeld', bestaande uit een award en een oorkonde bedankt de gemeente Overbetuwe niet alleen de winnaar maar alle vrijwilligers in Overbetuwe voor hun inzet. 'Het Toonbeeld' is vernoemd naar Toon Driessen uit Heteren, een vrijwilliger in hart en nieren. Deze vrijwilligersprijs wordt sinds 1992 uitgereikt, eerst in de gemeente Heteren en sinds 2001 in de gemeente Overbetuwe aan de vrijwilliger van het jaar.