Rozenbottelstruik (foto: Groei&Bloei)
Rozenbottelstruik (foto: Groei&Bloei)

Groei & Bloei-lezing over groenten uit het verleden

KESTEREN - Op dinsdagavond 16 januari verzorgt Groei & Bloei een lezing over groenten uit het verleden, (on)kruiden uit het heden als medicijn van de toekomst.

Onze voorouders beschikten niet over de medicijnen die wij tegenwoordig kennen. Bij hen stonden natuurlijke producten, zijnde kruiden uit veld en beemd, hoog in het vaandel. Dat was hun medicijnkast. Was het een illusie of werkt(e) het echt? Marry Foelkel uit Beekbergen, geschoold in de orthomoleculaire voedingsleer, en gastdocent Voeding en Diƫtiek bij de Saxion Hogeschool in Enschede, en een wandelende kruidenencyclopedie, gaat de aanwezigen in de lezing meenemen in de kansen die kruiden ons nog steeds, misschien wel steeds meer, bieden.

Welke kruiden ervaren wij als onnuttig kruid, dus 'onkruid', maar zijn dat misschien bestrijders van resistente bacteriƫn? Weet u bijvoorbeeld dat de Rozenbottel belangrijke ontstekingsremmende eigenschappen bezit? Wat kunnen kruiden betekenen bij aandoeningen als artritis en andere ontstekingsachtige klachten? Spreekster zal haar kennis delen waarna aanwezigen voor zichzelf de inschatting kunnen maken of kruiden hun voortaan ook verder kunnen helpen. Wie er zich daarna verder in wil verdiepen kan een workshop bij Marry Foelkel gaan volgen. De lezing begint om 20.00 uur in de Helicon VMBO-school aan de Industrieweg 4 in Kesteren. Toegang gratis. Zie ook: www.midden-betuwe.groei.nl.