Afbeelding
Foto:

RKHVV sluit 'verloren zoon' alweer snel in armen

Nick Stienstra terug op oude nest

Na nog geen half jaar bij tweededivisionist Lienden is Nick Stienstra alweer terug bij RKHVV. De Huissenaar kwam niet aan spelen toe bij de club van Hans Kraay jr. Bij 'de blauwen' wil hij weer minuten maken, het spelplezier terugvinden en RKHVV behouden voor de hoofdklasse.

Tekst: Hans Schmeinck

Sommige fans van RKHVV grapten al: 'Hij kon het niet vienden in Lienden'. Bij de club uit de Nederbetuwe kon Nick Stienstra z'n draai inderdaad niet vinden. In de 15 competitieduels die de club dit lopende seizoen afwerkte in de tweede divisie moest de 21-jarige Huissenaar het doen met welgeteld één invalbeurt. Van vijf minuten! Veel te weinig voor het talent dat altijd uitkwam voor RKHVV als ook twee jaar bij de Vitesse Academie speelde.

Stienstra had zijn transfer naar de club van Hans Kraay jr. afgelopen zomer juist verdiend vanwege een persoonlijk prima seizoen bij RKHVV. Zijn team beleefde daarentegen een jaargang met twee gezichten, de eerste seizoenshelft werd met sprankelend en aanvallend spel bovenin de landelijke hoofdklasse A meegedraaid. Maar na de winterstop maakten 'de blauwen' een vrije val. En werd op de laatste speeldag pas klassebehoud veilig gesteld. Ook nog eens met behulp van tegenstander MSC.

Maar na afloop van die wedstrijd c.q. een paar pilsjes van opluchting was Stienstra al enigszins met zijn hoofd bij zijn nieuwe club. Lienden, dat acht jaar eerder huidig bekerwinnaar Vitesse uitschakelde in de strijd om de KNVB-beker. Toen ook al onder leiding van de flamboyante trainer annex voormalig prof annex tv-bekendheid Kraay jr.

,,Mijn samenwerking met hem is goed geweest. Maar ik miste door vakantie een deel van de voorbereiding en was de eerste wedstrijd geschorst en toen stond de basis al. Ondanks enkele blessures bij spelers is me toch geen speeltijd gegund.''

Uiteindelijk vroeg de middenvelder om uitgeleend te worden, aan zijn 'cluppie'. ,,RKHVV ja. Ik woon en werk hier bij Huisman Sport en mijn vriendin woont hier. En ik ken de jongens en de trainer. Al moest ik wel even nadenken over de overstap want het team draait niet goed.'' Wat heet, RKHVV staat voorlaatste. Al pakte het de laatste twee duels wel vier punten. Stienstra zal er alles aan doen om zijn team (wederom) voor degradatie te behoeden. ,,Ik wil spelen.'' Daarvoor ziet hij zelfs af van zijn vergoeding bij Lienden. Als dat geen clubliefde is.

[kader]

Jermo Wilsterman wél basisspeler bij Lienden

Een andere topper uit het regionale voetbal, Jermo Wilsterman, maakt, in tegenstelling tot Nick Stienstra, wél speelminuten bij Lienden. Volop zelfs. De rechtsback die in juni 2016 na twee sterke seizoenen bij De Bataven, klassegenoot van Stienstra's RKHVV, overstapte naar Lienden, speelde dit seizoen 12 van de 15 competitieduels. Waarvan 11 keer in de basis. Zeven keer maakte hij de 90 minuten vol. Wilsterman scoorde een keer.

In zijn eerste seizoen kwam de rechtervleugelverdediger liefst 31 keer uit voor de club uit de tweede divisie. Volgens de website Transfermarkt.nl is de marktwaarde van de voormalig speler van (Jong) De Graafschap 50.000 euro.