Afbeelding
Foto:

Film Lion bij Theater De KiK in Elst

ELST - Op donderdag 11 januari om 20:00 uur is de film Lion te zien bij Theater De KiK in Elst. Kaarten kosten acht euro (voor Gelrepashouders vier) inclusief drankje. Ze zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Als vijfjarig jongetje komt Saroo Brierly per ongeluk terecht in een trein die hem duizenden kilometers door India voert – ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Vijfentwintig jaar later gaat Saroo, door een samenloop van omstandigheden, op zoek naar de plek waar hij ooit zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen.

Lion ontving zes Oscarnominaties waaronder die voor Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol (Dev Patel) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Nicole Kidman).