Eilke van Ingen (rechts) biedt de Bibliotheek Dodewaard 2 Zhineng Qigong boeken aan. Foto: Yvonne van der Laan
Eilke van Ingen (rechts) biedt de Bibliotheek Dodewaard 2 Zhineng Qigong boeken aan. Foto: Yvonne van der Laan Foto: Yvonne van der Laan

Introductieles Chinese gezondheidsmethode

DODEWAARD - Zhineng Qigong is de kunst om lichaam en geest meer op elkaar af te stemmen. Deze Chinese gezondheidsmethode bestaat uit eenvoudige en vloeiende bewegingen die gemakkelijk aangeleerd kunnen worden. Deze oefeningen kunnen zowel wel zittend als staand worden uitgevoerd. Het versterkt het zelfhelende vermogen van je lichaam en je qi. Qi is je levensenergie. Je ondervindt meer rust in je leven.

Januari is de Maand van de Spiritualiteit. Reden voor Eilke van Ingen van Zhineng Qigong Betuwe om een introductiecursus van vier lessen aan te bieden. De gratis introductiecursus start op 10 januari van 19:30 tot 21:00 uur. De lessen vinden in de daaropvolgende weken steeds op woensdagavond plaats in de Bibliotheek Dodewaard aan de Wilhelminalaan 3. Tijdens deze lessen leert men de basisoefeningen van Level 1, zoals de ‘Lift Chi Up Pour Chi Down’.

Teacher Eilke van Ingen heeft haar opleiding tot Teacher Level 1 in 2016 afgerond. In november 2016 is ze begonnen met lesgeven in Dodewaard. In 2017 is ze gestart met haar opleiding tot Teacher Level 2. De afgelopen jaren heeft ze meerdere workshops gevolgd om zichzelf te ontwikkelen, ook bij Chinese Masters. Ze is als Teacher aangesloten bij Zhigong Instituut Nederland. Eilke vindt dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om Zhineng Qigong te beoefenen. Daarom vraagt ze geen lesgeld, maar een eventuele vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelding en informatie: Via zhinengqigongbetuwe@outlook.com. Kosten: Eventueel een vrijwillige bijdrage.