Afbeelding
Foto:

Vol geluid in Theater De KiK

ELST - Op zaterdag 6 januari ontvangt Theater De KiK in Elst Micheline Van Hautem, Jos Jansen en het DT Orchestra. Met muziek en zang worden de mooiste nummers van Jacques Brel weergegeven.

De Vlaamse Micheline Van Hautem zingt en ademt Brel. Toen ze jaren geleden naar New York verhuisde, was het zingen van zijn repertoire dé manier om zich van de meute hoopvolle immigranten-artiesten te onderscheiden. En jawel: haar succes leidde haar van Manhattan naar Edinburgh, liet haar de wereldbol overvliegen voor optredens in Australië, maar voert haar ook regelmatig terug naar de Lage Landen. Zoals nu, met haar bijzondere programma Brel & Brass.

In de serie concerten werkt Micheline steeds eenmalig met regionale orkesten, een uitdagend concept. Voor het concert in Theater De KiK is de samenwerking tussen haar en het DT Orchestra uit Westervoort tot stand gekomen. Speciale gast is Jos Jansen op trombone.

Brel & Brass zal zonder twijfel Theater De KiK doen schudden op haar grondvesten. Adres: Dorpsstraat 39 in Elst. Aanvang 20:30 uur. Kaarten en meer informatie op www.theaterdekik.nl.

Badmintonmaand bij BC Zetten

ZETTEN - Onder het motto 'begin het jaar goed en beweeg' doopt BC Zetten januari om in badmintonmaand. Dat betekent dat er de gehele maand op vier maandagen (8, 15, 22 en 29 januari) gratis gespeeld kan worden in De Wanmolen.

Dat geldt zowel voor de jeugd (van 19.00-20.00 uur) als voor de volwassenen (vanaf 20.00 uur). Op die manier wil de vereniging meer mensen kennis laten maken met de sport, die velen alleen kennen van de camping. Eenmaal gespeeld blijkt het echter een zeer dynamische en intensieve sport te zijn, en ook geschikt voor alle leeftijden.

Op alle maandagen kan er gespeeld worden, maar er is ook de mogelijkheid een deel van de avond te trainen onder professionele begeleiding van Ger Trouerbach. Bestuursleden zijn aanwezig om nieuwkomers op te vangen. Bovendien is het een ideale gelegenheid voor zowel kinderen als volwassenen om gratis kennis te maken met de sport, zonder de verplichting meteen lid te moeten worden. Uiteraard hoopt de club dat een aantal de smaak te pakken krijgt en wel vaker wil badmintonnen. Rackets zijn aanwezig, wel zijn goede schoenen verplicht. Informatie: www.bczetten.nl of 06 43274447.