Afbeelding

Spiegeltijd: theatersolo door Kirsten Benschop

HETEREN - Spiegeltijd is een bijzondere mix van magisch realisme en hedendaagse werkelijkheid met veel vragen en nog minder antwoorden. Leonie, een jonge eigentijdse journaliste, krijgt opdracht een interview af te nemen bij de excentrieke Rosanna V.

Een bijzondere reeks vraaggesprekken volgt. Al snel blijkt dat sommige vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Enerzijds voelt Leonie zich aangetrokken tot de wijze levenslessen van deze tijdloze Rosanna V.; anderzijds is er ook weerstand, onbegrip. In dromen nestelen verwarring en spanning zich in Leonie’s leven. Een zuigende kracht van iets dat groter is dan zij zelf, brengt haar langzaam in beweging. Als Leonie onverwachts ontslag krijgt, zijn haar vragen niet langer beroepsmatig. Nu is zij het zelf die moet worden bevraagd op zoek naar de juiste antwoorden. Een bezoek aan Rosanna V. lijkt onvermijdelijk… want: “In het leven kun je gemakkelijk van jezelf vervreemden. Er zijn dingen die je weghouden van datgene dat je zou moeten doen, van diegene die je werkelijk bent.”
Waar: zalencentrum De Bongerd in Heteren op 9 januari van 20.00 – 22.00 uur. Entree: volwassenen 7,50 euro; jongeren tot 21 jaar 5 euro. inclusief een drankje. Organisatie is in handen van Centrum voor Spirituele Ontmoeting Heteren. Aanmelden is gewenst via irma@roksnoer.com of via 026 4722076; www.spirituele-ontmoeting-heteren.com.