Kerstmusical. Foto: Mieke van den Brandhof
Kerstmusical. Foto: Mieke van den Brandhof

Kerst: feest van geven voor

'Kinderen van de Voedselbank'

ZETTEN - Op donderdagavond 21 december vierden de kinderen, ouders en leerkrachten van de Lammerts van Buerenschool in Zetten samen kerstfeest.

De kinderen van groep 6 speelden voor de andere kinderen en hun ouders een prachtige kerstmusical waarin heel toepasselijk het thema ‘Geven’ centraal stond. Alle kinderen hadden liedjes ingestudeerd die bij deze musical hoorden. Intussen konden ouders die dat wilden op het sfeervol verlichte plein genieten van warme chocolademelk en lekkers.
Daarna volgde een lampionoptocht rond de school, waarbij de ouders een erehaag vormden langs de route. Na een korte toespraak van directeur Jos Schoenmakers en het samen zingen van enkele bekende kerstliederen, was er in elke klas een kerstmarktje waar van alles verkocht werd voor het goede doel: ‘Kinderen van de Voedselbank’. Zelfgemaakte kerstversierselen, zelfgebakken lekkernijen en klavertjes-vier gingen over de toonbank, er werden nagels gelakt en spelletjes gedaan, alles wat maar geld opbracht voor deze kinderen was er te vinden. Het resultaat mag er dan ook zijn, er kon 1022,88 euro overgemaakt worden naar deze stichting. De kinderen zijn zich nu bewust van het feit dat het niet vanzelfsprekend is voor alle kinderen in Nederland dat er elke avond warm eten op tafel staat en ook niet dat je zomaar nieuwe kleren krijgt als je die nodig hebt. Kinderarmoede bestaat echt… Het was fijn om hierbij stil te staan én om aan de slag te gaan, om op deze manier iets te kunnen betekenen voor deze kinderen.