Links op de foto Laurèl van de Lindeloof, mavoleerling HPC,  bezig met een patiënt. Laurèl liep stage bij het UMC Radboud. Foto: Gert Dinkelman
Links op de foto Laurèl van de Lindeloof, mavoleerling HPC, bezig met een patiënt. Laurèl liep stage bij het UMC Radboud. Foto: Gert Dinkelman

HPC-leerlingen enthousiast op de werkvloer

ZETTEN - In het kader van ‘De beroeps oriënterende stage’ (BOS) zijn de leerlingen van het Hendrik Pierson College bij diverse organisaties in Zetten en omstreken, actief geweest in het werkveld.

De ene leerling ging met veel zelfvertrouwen, de ander met de nodige zenuwen. Een nieuwe omgeving is niet voor iedereen een prettige gedachte. Gelukkig zijn alle verhalen erg positief. Een vaak gehoorde opmerking: “Jammer dat het maar een week was, wanneer mag ik weer?”

De beroeps oriënterende stage (BOS) is een onderdeel van de Loopbaanoriëntatie. De school wil de leerlingen laten oriënteren binnen hun sector en hen kennis laten maken met één of meerdere beroepsbeelden. “We vinden het belangrijk dat de leerling komt tot een weloverwogen keuze voor de voortgang van zijn of haar loopbaan. Gaat ik naar het mbo of verder naar de havo? Nog een tweetal jaren leerling zijn of het studentenleven in? Wat is de beste weg voor de leerling op weg naar het hbo? Niet elke leerling krijgt hier een passend antwoord op. We hopen dat de stage in ieder geval een belangrijke toevoeging geeft,” aldus de decaan van het HPC Zetten.