Afbeelding
Foto:

Informatieavond OBC Bemmel

BETUWE - Op donderdagavond 11 januari verzorgt OBC Bemmel een speciale informatieavond voor leerlingen, ouder(s)/verzorger(s). Tijdens deze avond worden het vwo (TOP-projecten), tweetalig onderwijs (TTO) havo en vwo, Lifestyle vmbo-t, Sportprogramma havo en Versterkt Talenonderwijs (VTO) Duits extra belicht.

Het programma start om 19:00 uur op zowel de vmbo-t locatie (De Essenpas) als op de havo-vwo locatie (De Heister). Het vwo van OBC Bemmel heeft een uitdagend programma met onderzoeksprojecten gericht op Talentontwikkeling, Onderzoekende houding en Praktijk (TOP-projecten). Het veelzijdige programma biedt leerlingen veel keuzemogelijkheden op het gebied van onder andere techniek, natuur, wereldhandel, milieu, talen, kunst, cultuur en de eigen omgeving.

OBC Bemmel is een echte specialist in tweetalig onderwijs, voor zowel vwo als havo. Met het senior TTO certificaat en de uitzonderlijke goede resultaten behoort het OBC tot de top van Nederland.

Tijdens de informatieavond wordt Lifestyle vmbo-t belicht. Jongeren die geïnteresseerd zijn in gezonde voeding, een gezonde leefstijl en alles wat daarbij komt kijken, komen zeker aan hun trekken met dit programma. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op het vmbo-t Versterkt Talenonderwijs (VTO) Duits te volgen. De leerlingen krijgen een verdiepend programma aangeboden, waarbij het spreken van de Duitse taal en 'feeling' krijgen met de Duitse cultuur de volle aandacht krijgt.

Op de havo kunnen leerlingen het speciale Sportprogramma havo volgen. De leerlingen hebben vijf uur sportactiviteiten per week, waarin veel aandacht is voor vaardigheden zoals organiseren en samenwerken.

Informatieavond en open dag

Tijdens de informatieavond zijn er algemene voorlichtingsrondes. Bezoekers kunnen ook gesprekken voeren met leerlingen en docenten. De informatieavond zal plaatsvinden op donderdag 11 januari om 19.00 uur. Daarnaast zijn geïnteresseerden van harte welkom tijdens de open dag op zaterdag 3 februari vanaf 10:00 – 15:00 uur. Voor meer informatie kan men terecht op www.obc-bemmel.nl.