Janne en Maan. Foto: J. Harteman
Janne en Maan. Foto: J. Harteman

ILO turnsters boeken goede vooruitgang tijdens wedstrijd

LIENDEN - De afgelopen twee weken mochten een aantal ILO-turnsters richting Culemborg en Amersfoort afreizen om daar verschillende wedstrijden te turnen. Tijdens deze wedstrijden hebben de turnsters veel vooruitgang laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijd of het vorige seizoen.

Zaterdag 9 december was de eerste wedstrijd voor de vierde divisie turnsters Wyke van Bijnen en Marije van Verseveld. Wyke turnde niet geheel naar haar kunnen, maar liet toch veel nieuwe elementen zien. Zo turnde zij een ruime overslag-salto op de vloer en op balk liet ze een mooi bruggetje achterover zien. Marije turnde vooral op vloer veel nieuwe sprongen en draaien met een hogere moeilijkheidsgraad. Hierdoor behaalde zij zelfs de hoogste moeilijkheidswaarde van haar categorie met 4.00 punten.

Later op de dag was het de beurt aan Janne de Leeuw en Maan Hazelbag in de categorie Jeugd 1 D2. Helaas moest Mirte van Doornenbal zich afmelden voor deze wedstrijd. Deze turnsters turnen dit jaar voor het eerste in dit niveau en ze lieten direct veel nieuwe elementen zien. Zo turnden ze beiden voor het eerst een salto als afsprong op brug en liet Maan ook nog een mooie flikflak op vloer zien.

Zaterdag 16 december mocht Lynn Verbeek haar tweede wedstrijd in de derde divisie turnen. Waar twee weken geleden de zenuwen de overhand hadden, turnde Lynn deze wedstrijd een stuk stabieler. Ze liet op alle vier de toestellen; vloer, sprong, brug en balk, zien dat ze bij de beste tien turnsters van haar categorie hoort. Ze behaalde dan ook een mooie zevende plaats in een zeer sterk deelnemersveld.