DFS schiet zichzelf in de voet

en verliest met 2-3

OPHEUSDEN - Voordat de toeschouwers met de ogen konden knipperen lag de bal na dertig seconden al op de stip. Via De Boer verzilverde de bezoekers de penalty, 0-1.

Nadat de Urkers nog een keer hard naast schoten kwam DFS na zeventien minuten op gelijke hoogte. Doelman Koffeman riep los maar liet ook los, zodat verdediger Sanders simpel de gelijkmaker kon binnen schuiven, 1-1. Vervolgens vond Sanders doelman Koffeman op zijn weg en schoot Hendriks voor DFS naast. De Urkers kwamen daarna goed weg toen de scheidsrechter Kramer,na het neerhalen van een doorgebroken speler, slechts geel voorschotelde. Nadat Hendriks een grote mogelijkheid naast schoot gingen beide ploegen rusten met 1-1.

In de tweede helft kwam DFS al snel op voorsprong door Hendriks die doelman Koffeman met een afstandsschot kansloos liet, 2-1. DFS schoot zichzelf daarna door persoonlijke fouten in de voet tegen een Urk dat twee persoonlijke fouten hard afstrafte via Romkes en Riekelt zodat de thuisploeg tegen een 2-3 achterstand aan keek. Een slordig spelend DFS was deze middag niet in staat om deze achterstand nog om te keren. DFS ging, met verdediger Van Walsem als extra aanvaller, nog alles of niets spelen in de jacht op een punt. In de slotseconde was Van Walsem met een inzet op de paal nog dichtbij de gelijkmaker. Helaas had DFS vandaag zijn dag niet en verloor men van een bepaald ook niet groots spelend Urk.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Noë Bokila, Arjan Goorman, Marc Harlaux (73. Alex Scheffer), Lorenzo Davids, Rutger Worm, Luciën Dors, Thijs Hendriks (82. Melvin van Osenbruggen).