Eenzame Eelke. Foto: Janny de Vries
Eenzame Eelke. Foto: Janny de Vries

Dierengeluiden: Eelke

HETEREN - Op de kinderboerderij hebben we op dit ogenblik drie geiten, waarvan een drachtig is, dus in het voorjaar hebben we er waarschijnlijk vier of vijf. We hebben ook een aantal konijnen en cavia’s, die regelmatig jongen krijgen en heel wat pluimvee.

De kippen, ganzen, eenden, kalkoenen, pauwen leggen elk voorjaar eieren en dan worden er ook regelmatig kuikens uitgebroed. Jarenlang hebben we ook twee Friese paarden op de kinderboerderij gehad. Renske en Eelke. Renske was al sinds het begin van de negentiger jaren bij ons en Eelke is in 2000 gekomen.

Ze waren echt onafscheidelijk, maar nu is Renske helaas overleden en Eelke is dus wel heel verdrietig en onwennig. Ze is onrustig, snuift en schraapt met haar hoeven over de grond. We doen ons uiterste best om haar te troosten. Om haar eenzaamheid op te heffen zijn we op zoek naar een nieuw paard dat haar maatje kan worden. We zoeken een zwarte pony, omdat wij graag weer een zwart paard willen hebben. En een pony omdat wij denken dat het leuk is als we een pony hebben zodat kinderen die dat willen en durven er onder begeleiding op kunnen rijden.

Als er mensen zijn die dit stukje lezen en denken dat ze ons kunnen helpen een nieuw maatje voor Eelke te vinden, kunnen zij contact opnemen met Louis of José van Landgoed Overbetuwe. Je kunt ze mailen op boerderijoverbetuwe@hotmail.com of bellen via de goeie oude telefoon 026 4720707. Wil je op de hoogte blijven van wat er op de boerderij gebeurt, dan kun je kijken op www.gezinsboerderij.nl of op www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Wij hopen snel gezelschap voor Eelke te hebben.