Afbeelding
Foto:

Feestelijk concert op tweede kerstdag

in Grote Kerk Elst

ELST - Het is inmiddels een fraaie traditie geworden: het kerstconcert op tweede kerstdag van de Orgelstichting Elst. Sinds vele jaren loopt de Grote Kerk om 12.00 uur vol met luisteraars die – tussen alle familieverplichtingen door – even tot rust te komen bij jubelende, weldadige en herkenbare kerstmuziek.

Ook dit jaar is het gelukt een aantal prominente musici uit te nodigen, onder wie sopraan Francine van der Heijden (foto) en bas Marc Pantus. Deze topvocalisten worden begeleid door ensemble Artaria onder leiding van de voorman van het Orkest van de 18de eeuw en oud-concertmeester van Het Gelders Orkest Remy Baudet. Organist van de Grote Kerk Dirk Luijmes bespeelt behalve het grote Van Leeuwenorgel, een klein kistorgel en klavecimbel.

Het programma vermeldt onder meer een aantal duetten uit cantates van Johann Sebastian Bach en aria’s uit de Georg Friedrich Händels Messiah. Omdat het dit jaar 500 jaar geleden is dat Maarten Luther de reformatie startte, is een van zijn kerstkoralen als een rode draad door het concert geweven. Aan het slot van het concert kan het publiek met het ensemble meezingen. Ook dit jaar is het concert gratis, al wordt een bijdrage aan de onkosten zeer op prijs gesteld.