Op de 2e plaats Femke Schouten en op de 3e plaats Floor Bongers. Foto: GV Elistha
Op de 2e plaats Femke Schouten en op de 3e plaats Floor Bongers. Foto: GV Elistha Foto:

Medailles voor Elistha

ELST - Op zaterdag 9 december turnden de dames van GV Elistha uit Elst hun eerste plaatsingswedstrijd in de 4e divisie. De turnsters hebben drie wedstrijden de kans om zich te plaatsen voor de regio- en eventueel een districtsfinale.

In de eerste wedstrijd van deze dag turnden de junioren en instappers. Bij de junioren mocht Tessa Breedveld een bronzen medaille in ontvangst nemen. De meisjes van de instap scoorden net niet hoog genoeg voor een plaats op het podium, maar hebben wel persoonlijke doelstellingen weten te behalen. In de tweede wedstrijd turnden de meisjes van jeugd2 en pupil 1. Lizzy Jansen en Sabine Joosten turnden een stabiele wedstrijd, waarbij Lizzy ondanks twee grote fouten alsnog op de vijfde plek geëindigd is. Sabine is op de negende plek geëindigd.

Aan de andere kant van de zaal turnden Marit Schouten, Lise Kok en Justien de Bont. Hierbij ging Lise ook met een bronzen medaille naar huis. In de laatste wedstrijd van de dag turnde Sarah Kaandorp een knappe wedstrijd met hoge moeilijkheidsgraad, maar door twee keer van balk te vallen heeft zij haar podiumplaats op 0.05 punten na af moeten staan aan een ander. In de andere baan turnden Femke Schouten en Floor Bongers een goede wedstrijd waarbij zij beiden op een tweede en derde plaats zijn geëindigd. Lola Poessenauw heeft een vervelende blessure achter de rug waarvan zij nog steeds niet helemaal hersteld is. Desondanks heeft zij toch laten zien thuis te horen in deze divisie. De tweede plaatsingswedstrijd zal in februari plaatsvinden.