Nijmeegs Byzantijns Koor. Foto: Ton Roksnoer
Nijmeegs Byzantijns Koor. Foto: Ton Roksnoer Foto: Ton Roksnoer

Vespers door het

Nijmeegs Byzantijns Koor

HETEREN - Ieder mens heeft een diep verlangen naar het goede, het mooie, het vredige, naar het goddelijke, zo je wilt. Een koorlid licht de koormuziek toe tijdens het kerstconcert, dat het Nijmeegs Byzantijns Koor op dinsdag 12 december heeft gegeven in de R.K.- Kerk in Heteren.

Hoe kun je met dat verlangen omgaan? Hoe kun je raken aan dat goddelijke? Door gebed en door zang kan dat. Deze feestelijk vespers zijn gebeden, die op muziek zijn gezet en worden gezongen, soms al eeuwen lang. Mooi om je te laten meevoeren op deze meditatieve klanken en de verstilling te ervaren. Mocht u deze koormuziek ook eens willen horen en ervaren dan kunt u iedere tweede zaterdag van de maand in de Titus Brandsma Gedachteniskerk aan het Keizer Karelplein in Nijmegen terecht.

De theatersolo 'Spiegeltijd' van Kirsten Benschop is het volgende evenement dat wij organiseren. Een theatersolo over een jonge journaliste die erachter komt dat sommige vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Ze houdt je een spiegel voor: dat je in het leven gemakkelijk van jezelf kunt vervreemden en hoe dat komt. Op 9 januari in zalencentrum De Bongerd in Heteren 20.00 - 22.00 uur. (entree: volwassenen 7,50 euro en jongeren 5 euro inclusief 1 drankje) (www.spirituele-ontmoeting-heteren.com).