(foto: Alexander Caly)
(foto: Alexander Caly)

Geprikkeld worden op de 'grote' school...

ZETTEN - In het kader van ‘een soepele overgang’ zijn de groep 8 leerlingen van de plusgroepen van diverse basisscholen in Zetten en omgeving gestart met dertien bijeenkomsten op het Hendrik Pierson College (HPC).

Thema’s waar de plusleerlingen, die meer in huis hebben en waarbij een combinatie van een hoge intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen waarneembaar is, zich mee bezig gaan houden zijn: kettingreactie met rekenen en technologie, excursies naar NEMO en het Valkhof, architectuur van de Romeinen Latijn, filosofie en programmeren. Kortom voldoende uitdagingen om de ‘plussers’ te prikkelen.

“We merken dat de leerlingen van de Plusklassen erg nieuwsgierig en creatief zijn. Met deze lesjes willen wij dit verder stimuleren alsmede het out-of-the-box denken en het probleemoplossend vermogen. We laten de leerlingen samenwerken aan innovatieve en creatieve oplossingen. Informatie zal verwerkt en geanalyseerd moeten worden, waarna een conclusie kan volgen. Daarbij leren ze planmatig te werk te gaan in de cyclus van uitvoeren en bedenken. Het is daarnaast voor basisschoolleerling enorm leuk en interessant om al een aantal weken op het voorgezet onderwijs te mogen meedraaien,” aldus een teamleider HPC Zetten.