Vrijwilligers sorteren de ingebrachte kleding. Foto: Amanda Mens
Vrijwilligers sorteren de ingebrachte kleding. Foto: Amanda Mens

Ruilpunt Elst viert feestje met kleurwedstrijd

ELST - Sinds 1 september 2015 draait in Elst een KrijgdeKleertjes-ruilpunt. Hier ruilen ouders kinderkleding. Op de ruilavond van 14 december viert het ruilpunt een feestje. Landelijk bestaat KrijgdeKleertjes op 12 december namelijk precies vijf jaar. En wie jarig is, trakteert! Bezoekers van de ruilavond krijgen iets lekkers en kunnen meedoen aan een kleurplaatwedstrijd.

In Elst kunnen ouders kinderkleding ruilen bij het ruilpunt van De Deel aan de Pins Hendrikstraat 5A. Hier is elke even week op donderdag van 18.00-19.30uur een ruilavond. Wie kinderkleertjes over heeft, kan deze inbrengen en in ruil weer wat nieuws uitkiezen. Het ruilpunt in Elst is een van de 24 ruilpunten van KrijgdeKleertjes.nl. Deze stichting brengt ouders die willen ruilen bij elkaar. Dat gebeurt bij de lokale ruilpunten en daarnaast ook online via een website.

Amanda Mens, oprichtster van het ruilpunt in Elst, zet zich vrijwillig in: “Als moeder van jonge kinderen had ik steeds stapels kleding over waar de kinderen uit waren gegroeid. Door te ruilen kan ik er iemand anders blij mee maken en krijg ik er zelf ook nog iets anders voor terug. Bij het ruilpunt leer ik ook nog veel leuke mensen kennen.”