Afbeelding

Tandprothetische praktijk Primi Dentes:

Uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM – Sinds de jaren 90 is het beroep tandprotheticus een erkend beroep. Toch zijn nog weinig mensen bekend met de functie van een tandprotheticus. De heer A Temori, afgestudeerd en gediplomeerd Tandprotheticus aan de Hogeschool Utrecht, geeft graag een woordje uitleg.

Wat is een tandprotheticus? Een erkend tandprotheticus is een tandtechnicus, die een gespecialiseerde opleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. Hierdoor heeft de tandprotheticus zowel technisch als medisch en biologisch ruime kennis opgebouwd.

Wat is het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus? Een tandarts meet de gebitsprothese aan en laat ze vervaardigen door een tandtechnicus. Een tandprotheticus werkt zelfstandig aan uw prothese, vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. Een doorverwijzing van uw tandarts is niet nodig.

Wat doet een tandprotheticus? De tandprotheticus vervaardigt volledige protheses alsook partiële protheses, frame protheses en overkappingsprotheses op wortels en implantaten. De tandprotheticus zorgt voor herstellingen aan uw kunstgebit en voor het opvullen van uw prothese, met een nieuw laagje kunststof, zodat deze terug goed past in de mond. Voor controle en onderhoud kunt u steeds bij uw tandprotheticus terecht. Hij geeft u advies over een goede en veilige reiniging van uw kunstgebit.

Wordt de behandeling bij een tandprotheticus vergoed? De meeste behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed.
Heeft u last van uw kunstgebit of wil u een nieuw kunstgebit? Wenst u informatie over verschillende gebitsprotheses of implantaten? Neem gerust contact met ons op: Primi Dentes Tandprothetische praktijk; Paul Krugerstraat 2; 6814 AS Arnhem, 026 84 84 887; info@primidentes.nl; www.primidentes.nl,