Foto: Annemieke van Toor
Foto: Annemieke van Toor

Adventsconcert Elster Mannenkoor

ELST - Na het grote succes van het gelijknamige concert vorig jaar in Duiven is het Mannenkoor dit jaar de gastheer van de drumfanfare Het Gilde Sint-Remigius uit Duiven.

De uit 32 muzikanten bestaande fanfare komt uit in de eredivisie van het KNMO. Zij zijn niet alleen actief in Duiven en omgeving maar ook in het land, zoals onlangs nog bij het 'oktoberfest' in Sittard. Ingegeven door de goede recensies besloten de besturen van beide verenigingen dat dit concert een vervolg verdiende en de logische stap was dit dan te doen in Elst.

De te vertolken muziek heeft uiteraard betrekking op de advents- verwachtingsvolle- gedachten die bij deze tijd horen. Er spreekt hoop en liefde uit. Zowel instrumentale als de vocale uit te voeren werken hebben, evenals het nadere kerstfeest een internationaal karakter.

Het geheel staat onder de artistieke leiding van Monique Verhoeven, dirigent van het mannenkoor en Simon Kleinjan de dirigent van de fanfare. Het concert vindt plaats op zaterdag 9 december in de Grote kerk van Elst. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten 10,00 euro en zijn verkrijgbaar bij Bruna/Herberts, Dorpsstraat 33 en bij dierenspeciaalzaak Moniek, Dorpsstaat 80 beide in Elst.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar door overmaking van het bedrag naar rek.nr. NL 82RABO 0316889431 van het Elster Mannenkoor. De bestelde kaarten zijn tot een half uur voor de voorstelling af te halen bij de ingang van de kerk. De niet-opgehaalde kaarten gaan daarna weer in de verkoop. Voor zover beschikbaar zijn er ook kaarten bij aanvang van het concert verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.

Na dit concert zal het mannenkoor zich volledig gaan richten op zijn 50-jarig bestaan in 2018. Het eerste concert in de jubileumreeks vindt plaats op 14 januari in de Grote Kerk van Elst. Natuurlijk zijn er mannen die ook graag zingen, dan is wellicht het jubileumjaar de uitdaging zich nu aan te sluiten. "Nu kan men nog volop meedoen met onze concerten in 2018. Wij repeteren elke maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in Onder de Toren te Elst."