De winnende kleurkanarie van A. Jansen. Foto: M.J. van de Hatert
De winnende kleurkanarie van A. Jansen. Foto: M.J. van de Hatert

Zang & Kleur hield grootse jubileumshow

OPHEUSDEN - Vogelvereniging 'Zang & Kleur' Opheusden heeft een zeer geslaagde jubileumtentoonstelling achter de rug. Op 23 tot en met 25 november was die tentoonstelling bij dierenspeciaalzaak De Driesprong in Kesteren.

Er werden bijna 400 vogels geshowd door 34 leden van de vogelvereniging. Alle dagen werd de show druk bezocht door kwekers uit de omliggende plaatsen, vogelliefhebbers en klanten van de familie Bunt. De prijzen werden zaterdagmiddag 25 november aan de winnaars uitgereikt door de burgemeester van Neder-Betuwe, de heer A.J. Kottelenberg.

De volgende leden wonnen goud: Zangkanarie: W. Zaayer. Kleurkanarie: E.W. Willemsen en A. Jansen. Postuurkanarie: F.W.J. Davelaar. Tropische vogels P. Torn Broers. Europese Cultuurvogels: H. van IJmeren. Grasparkieten: W. Zaayer. Agaporniden: R. van Leyen. Grote Parkieten: K. van de Kolk en J.H.N.C.D. Stam. Valkparkieten: K. van de Kolk. Duiven: W. Zaayer.

Bij de jeugdleden wonnen: Huib en Henk Ruijgrok, Jasper van de Kolk, Mike van Leyen en Nick van Dijk. "Nadat de leden de vogels en de prijzen opgehaald hadden, hebben we met een grote groep de kooien weer schoongemaakt en de hal weer achtergelaten zoals we die de week daarvoor hadden betrokken. We konden ook weer vier nieuwe leden verwelkomen en dat is echt fantastisch. Veel verenigingen worden kleiner of zelfs opgeheven, maar wij groeien nog steeds. We hebben op dit ogenblik 80 leden en 9 gastleden. We willen ieder die heeft meegeholpen aan deze succesvolle show, hartelijk bedanken, met name sponsors en adverteerders. Maar ook de inzenders en alle bezoekers."