Taalmaatje zijn is plezier voor 2! Foto: Saskia Henze
Taalmaatje zijn is plezier voor 2! Foto: Saskia Henze Foto: Saskia Henze

Taalmaatjes gezocht

OVERBETUWE - Bij Forte Welzijn telt ieder mens en richten zij ons op de gehele lokale bevolking, maar er is specifieke aandacht voor kwetsbare burgers. Het project Taalmaatjes geeft taalondersteuning aan mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. "We willen hiermee de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers vergroten, zodat zij gemakkelijker hun weg vinden in de samenleving."


Als vrijwillig taalmaatje begeleidt en ondersteunt u anderstaligen die Nederlands willen leren of het graag willen verbeteren. Wekelijks bezoekt u de deelnemer en oefent u samen het Nederlands.

De activiteiten van taalmaatjes zijn heel divers zoals: woordenschat vergroten en spreekvaardigheid verbeteren; samen gesprekken oefenen; leesvaardigheid verbeteren; ondersteunen bij huiswerk/examen.

Wij zoeken mensen die belangstelling en respect voor andere culturen hebben; de Nederlandse taal goed beheersen; wekelijks 1,5 uur vrij kunnen maken voor huisbezoek; zelfstandig kunnen werken; zorgvuldig, gestructureerd en betrouwbaar zijn; woonachtig zijn in gemeente Overbetuwe.

Wij bieden: uitdagend vrijwilligerswerk waaraan je zelf invulling geeft; flexibiliteit in uren; een introductietraining op 12 en 19 januari; persoonlijke en groepsgerichte begeleiding door de coördinator Taalmaatjes;

Ben je enthousiast geworden? Stuur een mail naar saskia.henze@fortewelzijn.nl met daarin de naam van het project, jouw naam, adres, telefoonnummer en een korte motivatie. Of bel: 06 46375070