Sparen moet je doen!

NEDER-BETUWE - Welzijn Rivierstroom merkt dat inwoners vaak in de financiƫle problemen komen omdat ze geen spaargeld hebben. Dat geeft vaak problemen als er onverwachte kosten zijn.

Met die onverwachte kosten houden mensen vaak geen rekening. Dat zijn bijvoorbeeld de kosten van onderhoud aan de auto, zorgkosten of de jaarlijkse bijdrage voor de afvalstoffen. Door wat geld opzij te zetten, kunnen mensen deze kosten makkelijker opvangen zonder dat ze rood komen te staan. Welzijn Rivierstroom beseft dat het niet voor iedereen even makkelijk is om te sparen. Als je weinig te besteden hebt is sparen lastiger. Toch adviseert zij inwoners om elke maand wat geld op een aparte rekening te zetten. Door een vast bedrag per maand opzij te zetten, wordt dit na een tijd toch steeds meer.

Voor wie de verleiding niet kan weerstaan om dat spaargeld makkelijk op te maken, kan een aparte rekening openen die los staat van internetbankieren. Zo wordt de drempel iets hoger om het geld op te nemen. Voor vragen of meer informatie kunt u terecht op www.nibud.nl. Daar staan ook tips over sparen. Ook kunt u contact opnemen met de gemeente. Welzijn rivierstroom biedt ook informatie en advies en is bereikbaar op 0344 602337 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl.